Hörrni, jag tänkte snacka lite godis med er här idag. Jag vill inte vara någon party-pooper såhär dagarna innan påskfirandet drar igång men det är dags att vi öppnar ögonen när det kommer till alla dessa sötsaker vi stoppar i oss. Enligt Livsmedelsverket får vi svenskar i oss omkring 40 kilo socker per år, bara under påsken äter vi sammanlagt 6 000 ton (!!!) påskgodis. Förutom allt onödigt vitt raffinerat socker så innehåller godis en massa annan skit som våra kroppar inte mår bra av. Många av de vanligaste godissorterna innehåller upp till 15 olika E-nummer! Som vi sällan vet vad det innehåller och som vi framförallt inte inte behöver. Jag har svårt att minnas när jag senast fick ett påskägg med godis från mina föräldrar, vi fick ofta andra småpresenter istället. Think outside the egg! Jag är övertygad om att mycket i grund och botten handlar om kunskap och intresse för att kunna göra smartare och mer medvetna val. För det är väl ingen som aktivt och medvetet vill trycka i sig massa E-ämnen och tillsatser helt i onödan?? Så för att ge er lite inspiration har jag bakat 8 olika sorters påskgodis gjort på fina, bra och naturliga råvaror. Inget raffinerat socker, inga tillsatser utan ren och bra energi. Lite hälsosammare alternativ till påskgodiset som är minst lika gott. Jag kommer lägga upp något recept har varje dag under veckan, hoppas ni hittar något ni gillar!