Det kan väl inte finnas någon som inte gillar den klassiska ostbrickan? Vet inte hur många gånger vi har ätit detta till "middag" hemma, älskar när man kan sitta och småplocka i timmar och bara njuta. Det bästa med ostbrickan måste ju ändå vara att den är så tacksam att bjuda på då. Det är ju egentligen busenkelt att slänga ihop och resultatet ser alltid så genomarbetat och fint ut. Och inte krävs det så mycket heller; några ostar med olika konsistens och smak, fikonmarmelad, honung, frukt (päron är min favorit!) och frasiga kex.Det sistnämnda är ju ett absolut måste och därför tycker jag det här samarbetet med Göteborgs Utvalda är extra roligt. Dels för att de har ett otroligt utbud men kanske främst för att det alltid är dem jag väljer i affären. Jag gillar småkexen allra bäst, ni vet när man kan bygga den perfekta tuggan med både ost och marmelad på ett kex och sen sluka hela på en och samma gång. Och de måste vara tunna och krispiga så man kan äta många innan man blir mätt. Jag måste faktiskt tips om Utvalda fem bästa där man får fem olika soters kex i samma kartong, så himla smidigt. Hela utbudet hittar ni här. Jag kommer aldrig glömma när vi skulle ha gäster hemma och jag hade fixat med en maffig ostbricka vi skulle bjuda på som snacks innan maten. Ställde fram allt på bordet och gick in i badrummet och la sista piffet innan det plingade på dörren. När vi väl skulle hugga in på ostbricken såg jag att det var små mustuggor i hörnet på precis varenda ost. Då hade Lily redan varit framme och provsmakat alla, haha. Aldrig träffat ett barn som älskar ost och kex så som hon gör, helt klart ett drag hon ärvt av sina oss. En klassisk kombination är ju ost och chark men eftersom jag inte är så förtjust i charkisar så vill jag tipsa om ost- och chokladbrickan. Ja, men ni hör ju själva! Ost + choklad. Tillsammans med lite alkoholfritt bubbel känns det som en otroligt lyxig, och dessutom preggovänlig, variant. Den här brickan innehåller precis alla mina favoriter och jag lovar att här finns något för alla. Tärnad cheddarost, vindruvor, mörk choklad, blåmögelost, plommon, hårdost fikonmarmelad, nötter, päron, honung, färskosten brilliat savarin och såklart en massa småkex.Den perfekta nyårsbrickan! Okej, jag får ju inte äta riktigt alla ostar just nu som gravid men jag kunde omöjligt göra en ostbricka utan mögelosten, den hör liksom till. Vilka är förresten era bästa preggovänliga ostar? Hoppas det här gav lite inspiration inför den kommande nyårshelgen. Bjud mer och njut oftare, det ska bli mitt motto inför det nya året!Gott Nytt År, såhär lite i förskott!foto Hanna Bouveng