En riktigt god tomatsallad är ju ändå svårslaget. Under våra veckor i hus blev det mycket grillat och flera gånger åt vi den här tomatsalladen till. Jag som inte är så förtjust i att grilla kött slängde gärna på en bit halloumi och lite sparris till den här, så gott. Allra godast blir det med cocktailtomater och allra vackrast när de är i olika färger. Har inget exakt recept på själva mängden men den är så enkel att anpassa efter vad man har hemma. Tomatsallad dressing: olivolja eller rapsolja rödvinsvinäger eller vitvinsvinäger dijonsenap honung citron salt peppar cocktailtomater i olika färger rödlök eller salladslök färsk oregano eller basilika Börja med att blanda alla ingredienser till dressingen i en skål. Dela tomaterna i halvor och hacka löken i små fina bitar och blanda ner i dressingen. Ställ in i kylen (med lock eller plastfolie över) och låt tomterna marineras i dressingen. Gör gärna tomatsalladen några timmar innan den ska serveras eller till och med dagen innan så tomaterna drar till sig alla smaker och lite alldeles mjuka. Ta fram ur kylen en stund innan servering. Supergott till grillat och såklart, all typ av ost.