Jag pratade precis med min syster som berättade att hon ska göra min pavlova med lemoncurd och färska bär som dessert till midsommar imorgon och tänkte att det måste jag ju tipsa er om. Pavlova är verkligen en sådan dessert som kammar hem många wow-poäng runt bordet men i själva verket är den faktiskt ganska enkel att göra. Jo, men jag lovar, jag är inte ens en person som gillar att baka och tårtor är verkligen inte min paradgren men den här är busenkel. Och dessutom är ju hela grejen att den ska kännas lite slarvig och inte perfekt på något vis, det passar mig. Ett tips är att göra marängen redan idag så är det bara att vispa grädde och dekorera innan servering imorgon. I mitt recept har jag lemoncurd vilket gifter sig så himla fint till den söta marängen. Vill man få ännu mer midsommar-feeling kan man byta ut bären till jordgubbar - mer midsommar än så blir det väl inte? Här hittar ni receptet på min pavlova med färska bär och riven choklad, på temat maräng + citron så vill jag även tipsa om min glutenfria citronmaräng paj utan socker - en klassiker som alltid går hem! foto Emma Tüll