Det här är ett samarbete jag verkligen längtat efter, helt enkelt eftersom jag tycker det är världens bästa uppfinning. Jag handlar det mesta online och mat är verkligen inget undantag. Okej, när jag reser älskar jag att botanisera bland hyllorna på Whole Foods eller någon annan spännande affär, men handen på hjärtat - det är inte riktigt lika härligt en stressig eftermiddag när jag trängs med halva stan samtidigt som Lily kör rally med mini-kundvagnen, packar ner allt hon når och börjar storgråta för att hon inte får glass till middag. Phu, blir svettig bara jag tänker på det! Jag hade en exakt sådan här kaosupplevelse med henne i måndags vilket slutade med att jag lämnade affären utan något av det jag skulle köpa. Så igår kompletterade jag resten av veckans matinköp på Mat.se vilket var betydligt mer fridfullt, minst sagt. Jag är redan kund där sedan tidigare så jag kan genuint tipsa om tjänsten eftersom jag handlat där länge vilket känns extra bra. Bestämde mig för att klicka hem ett färdigt recept, typ som en matkasse fast man väljer receptet själv. Och man kan ju enkelt justera eller byta ut saker i receptet om det är något man inte gillar. Många av er har efterfrågat fler vegetariska recept och jag hittade hur många som helst som lät urgoda, fick så mycket inspiration. Extra plus för att deras ekologiska utbud är bra mycket bättre än de flesta matbutiker utan att det skiljer allt för mycket i pris. Jag försöker alltid köpa eko när det kommer till frukt och grönt, speciellt banan och citroner. Idag blev det denna blomkålsgratäng som dagens lunch. Alltså hur gott är det med gratäng såhär på vintern? Mumma. Och man kan liksom freestyla och slänga i lite vad man har hemma, perfekt för överblivna rester. My kind of cooking! Receptet kommer här! Blomkålsgratäng 4 portioner 2 blomkålshuvud 200 g riven ost 140 g färsk spenat 4 dl grädde, havregrädde går fint salt, vitpeppar 1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Ansa och dela blomkålen i små buketter. Riv osten grovt. 3. Lägg blomkål och spenat i en ugnsfast form. Fyll på med grädde och toppa med ost. Salta och peppra. 4. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter. Servera med en härlig grönsallad (tummen upp för granatäpplekärnor så man slipper kriga ur dem själv!). Gratäng är nästan alltid godast dagen efter så perfekt att slänga i matlådan och ta med till jobbet. Jag blev faktiskt glatt överraskad att Mat.se kan leverera alla dagar i veckan, alltså inte bara på vardagar. Dessutom kan man få hem maten samma dag om man beställer innan kl. 13 vilket är ovärderligt. Så många gånger innan som jag beställt mat som kommer först kvällen efter så jag ändå måste svänga förbi affären på vägen hem. Givetvis har jag fixat en rabatt till er. Ange koden "ELLE" och ni får 200 kr i rabatt när ni handlar för minst 500 kr. Gäller alla nya kunder tom 31/12. Hur bra? Säg till om ni testar något grymt vego recept som jag kan tipsa om här i bloggen sen. Annonssamarbete med Mat.se.