I samarbete med Göteborgs Utvalda. Nyttigt, gott och passar till allt - det finns många anledningar till varför fröknäcke är en återkommande favorit hos mig. I samarbete med Göteborgs Utvalda jag satt ihop olika påläggsförslag och tips till deras nya fröknäcke som finns i två olika smaker - Havre & Solrosfrön samt Örter & Havssalt. Fröknäckena bakas i Kungälv i liten skala och med få ingredienser vilket ger en känsla av hembakat. Dessutom innehåller de 50 procent fröer och bara rena och bra råvaror. Jag gillar båda smakerna och framförallt att de är lite tjockare, precis som riktiga knäckebröd, perfekt då jag kan toppa dem med allt jag tycker om. Vi börjar med frukosten tycker jag! På morgonen tycker jag det är gott med något friskt, syrligt och grönt. Chévre, plommon och basilika är en härlig dans för smaklökarna - eller varför inte färskost, kiwi och färska hallon. Här kan man även ringla lite honung eller en klick jordnötssmör på toppen. Mums! Ett matigare alternativ som passar fint till både lunch och middag är avokado med tonfiskröra eller färskost med stekta grönsaker. Jag tycker de flesta grönsaker är godare varma och det är ett enkelt sätt att piffa till rester eller någon ledsen liten sparris som gömmer sig i kylskåpet. Jag äter ofta fröknäcke som tillbehör till soppa eller sallad och då är det även oslagbart med ett löskokt ägg eller en bit ost på. Till lite festliga tillfällen passar det perfekt med en klick smetana, löjrom, rödlök och gräslök. Ett tips är att bryta dem i mindre bitar, perfekt snacksstorlek. Vem kan motstå de här små godbitarna? Recept finns på förpackningen men jag tänkte även passa på att dela med mig av det här ifall ni vill testa att baka det hemma. Fröknäcke Havre & Solrosfrön 1 plåta 3 dl havregryn 1/2 dl vetekli 1/4 tsk salt 2 dl solrosfrön 1 dl linfrön 1/2 dl solrosolja 1 msk flytande honung 3,5 dl vatten 1. Sätt ugnen på 160 grader, gärna varmluftsugn. 2. Blanda samman alla ingredienser, låt stå i rumstemperatur i ca 10-15 min. 3. Bred ut blandningen på en plåt klädd i bakplåtspapper så tunt som möjligt. 4. Baka först i ugn i cirka 10 min. Ta sedan ut plåten och skär till önskad storlek på knäckebröden med en kniv. 5. Ställ tillbaka plåten i ugnen och baka ytterligare 60 min. Låt svalna på galler. 6. Vid behov kan knäckebröden eftertorkas i ugn på cirka 100 grader med ugnsluckan på glänt. (Bra tips ifall de känns lite mjuka) Ät med ditt favoritpålägg och njut! Finns att köpa i butik nu! I samarbete med Göteborgs Utvalda. Följ mig på Bloglovin' och Instagram