Jag tänkte dela med mig av det här receptet som jag gjorde till ELLE nr 11. Den populära grönkålen som toppar de amerikanska listorna över ”anti-aging-food” har äntligen börjat ta plats i det svenska köket. Grönkålens alla antioxidanter, framförallt vitamin C, hjälper till att upprätthålla hudens elasticitet och förebygger rynkor. Grönkålssalladen är perfekt på buffébordet eller som en härlig lunch. Grönkålssallad 2 portioner Ett knippe färsk grönkål 1 broccoli 1 rödbeta 1 granatäpple ½ apelsin valnötter Skölj grönkålen och bryt loss bitar från stjälken. Skär små bitar av den färska broccolin och rödbetan och blanda med kålen. Toppa med apelsin, granatäpple och valnötter. Sesamdressing: 0,5 dl sesamolja 2 msk vatten 2 cm riven ingefära 1 msk tamari 1 msk sesamfrön 1 msk tahini 1 tsk sambal olek 1 nypa havssalt ½ vitlöksklyfta Mixa alla ingredienser och blanda dressingen med grönkålssalladen. Låt stå någon minut innan servering så salladsbladen hinner suga åt sig alla smaker från dressingen. Foto: Andy Prhat