Det är inte första gången jag delar med mig av mitt recept på bananbröd, men det tål att upprepas. För jag har nog aldrig stött på någon som inte älskar det här receptet, eller så har jag bara väldigt snälla vänner, haha. Men jag väljer att tro att det är för att det är så saftigt, fluffigt och den perfekta balansen mellan söt kaka och bröd. Ett perfekt sätt att ta till vara på övermogna bananer, ni vet de där som börjar bli brunfläckiga som ni kanske tänkte slänga? Make a banana bread! Tips! Skiva upp och ta med på sommarens utflykter eller picknick, gärna tillsammans med färska jordgubbar och nötsmör. Bananbröd 1 sockerkaksform 4 ekologiska ägg 3 mogna bananer + 1 banan till dekor (kan uteslutas) 6-8 urkärnade färska dadlar 2 1/2 dl hasselnötsmjöl, mandelmjöl eller kokosmjöl 2 dl riven kokos 3 msk smält kallpressad kokosolja 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljpulver en nypa flingsalt 5 valnötter 1. Sätt ugnen på 180°. Mixa banan och dadlar med stavmixer i en stor skål. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl. 2. Klä en brödform eller sockerkaksform med bakplåtspapper och häll smeten i formen. 3. Skiva en banan på längden och lägg ovanpå smeten och strössla över valnötter för en snygg effekt 3. Grädda i mitten av ugnen (varmluftsugn) i cirka 45-50 minuter tills brödet har en gyllenbrun färg. Det ska vara mjukt i mitten men inte kladdigt. Låt svalna något innan servering!