Hela familjen satt klistrade framför Nyhetsmorgon och fullkomligt tappade hakan förra veckan när Siri Barje lagade dessa frasiga små fetaostbollar. Det dröjde inte många dagar innan vi testade receptet själva och OMG det var SÅ gott! Vi gjorde extra dagen efter och åt i pitabröd med couscousen och såsen. Nom nom nom. Helt klart ett nytt favoritrecept, tack Siri för det. Receptet ger fyra portioner men ett tips är att göra dubbel sats av fetaostbollarna för de är heeeeeelt ljuvliga. Här kommer receptet som ni bara måste laga. Friterad fetaost 300 g fetaost 1 ägg 3 msk vetemjöl 1 dl panko (asiatiskt ströbröd) 3 msk rapsolja Rödbetstsatsiki 2 dl turkisk yoghurt 1 klyfta vitlök, finhackade 0,5 citron, zest 3 msk olivolja 3 msk inlagda rödbetor, finhackade 1 tsk honung Couscous 1 liten schalottenlök 3 dl couscous 0,5 citron, saften 3 msk olivolja 0,5 tsk salt 4 dl vatten 1 kruka persilja 1 kruka koriander Gör såhär: 1. Blanda alla ingredienser till såsen och låt stå kallt. 2. Skala och finhacka löken. Lägg lök tillsammans med couscousen i en skål. Pressa i citronsaft, häll på olja och tillsätt salt. 3. Koka upp vattnet och häll på couscousen, lägg på ett lock och låt stå ca 10 minuter. Hacka örterna och vänd ned i couscousen. 4. Smula ned fetaosten i en bunke. Tillsätt ägg och mjöl. Rör runt ordentligt. 5. Gör små bollar av fetaröran, vänd bollarna i panko och stek dem gyllene i rapsoljan. 6. Servera fetabollarna med tsatsiki och couscous. Recept från Köket.se.