Söta små havrekakor, lika goda till frukostbordet som till mellis när man är på språng. De är till och med så enkla att göra at man på riktigt kan slänga ihop på morgonen medan man hoppar in i duschen eller klär sig. Jag har ett liknande recept i min frukostbok och basen är havregryn, banan, kokos och jordnötssmör. Sen kan man piffa till dem med vad man har hemma, lite nötter eller torkad frukt. De här tar alltid slut galet fort här hemma, det gäller att hålla sig framme när de är färdiga. Frukostkakor med havre 10-12 små kakor 3 dl havregryn 2 mogna bananer 2 msk cruncy jordnötssmör 2 msk riven kokos torkade tranbär lite flingsalt Gör såhär: Värm ugnen till 200 grader. Blanda alla ingredienser utom flingsalt för hand med en gaffel eller i en matberedare. Forma smeten med händerna till små runda kakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter tills de är alldeles gyllenbruna. Tips! Torkade tranbär som säljs i vanliga matbutiker innehåller ofta stora mängder vitt socker. Håll utkik i hälsokosten eller ekobutiker efter tranbär sötade med äppeljuice eller ananasjuice, ett lite hälsosammare alternativ som är minst lika gott. Finns bland annat i Hötorgshallen. Tips 2! Gör dubbel sats och frys in! Ni vet när man får oväntat besök, hehe. (När får man någonsin det?)