Ikväll har jag bjudit hem tjejerna på lite julmys, vill ju passa på att träffs innan alla åker på julfirande kors och tvärs i landet. Istället för julmat tänkte jag göra en liten buffé med råris, sallad, salmalax, mango, avokado, ingefära, koriander och såser så alla kan komponera ihop sin egen poké bowl. Hur smart? Den perfekta vardagsmiddagen eftersom det kräver minimalt med förberedelser innan alla kommer. Bara att koka råris och hacka lite grönt, sen får alla plocka ihop sin egen skål. Typ som hawaiiansk tacos, haha. Tänker att vi kommer hinna tröttna på julmaten ändå så det känns fräscht med lite andra smaker. Tänkte dela med mig receptet ifall ni är sugna på att göra något liknande hemma. Pokébowl 1 portion Ingredienser: 1,5 dl kokt råris 100 g salmalax ½ avokado 1 dl edamame 1 dl tärnad mango 1 stjälk salladslök 1 rädisa en bit vitkål en bit gurka picklad ingefära färsk koriander sesamolja Dressing: 1 msk turkisk yoghurt 2 tsk Srirachamajonäs Toppa med: furikake 1. Hyvla eller skär vitkålen i tunna skivor, lägg i botten av en djup skål. 2. Häll några droppar sesamolja i riset och rör runt, lägg ner i skålen. 3. Fortsätt med resterande ingredienser – mango, edamame, gurka, rädisa, avokado, lax, salladslök, ingefära och koriander. 4. Rör ihop dressingen med turkisk yoghurt och srirachamajonäs. 5. Avsluta med furikake (sesamfrön och noriblad)