Godmorgon mina vänner! Flera av er har efterfrågat fler frukostrecept och det vill jag förstås bjuda er på. Jag har passande nog precis inlett ett samarbete med Planti där jag kommer testa deras YogOat, en växtbaserad yoghurt gjord på havre. Mixen i vårt kylskåp består för det mesta av både vanlig mjölk, mandelmjölk, havreyoghurt, havregrädde och rysk yoghurt. Vi utesluter ingenting utan väljer det som är godast. För även om mitt hjärta slår extra för växtbaserat (såklart!) och det känns mest logiskt så vägrar jag kompromissa med smaken. Det måste liksom vara gott om jag ska äta det, annars kan jag lika gärna välja något annat. Just därför jag gillar YogOat, den är verkligen god. Den kommer i tre olika smaker och den här naturella (utan tillsatt socker!) är perfekt bas för riktigt krämiga smoothies - idag mixade jag den med banan, mango, spenat, ingefära och kardemumma. Lite granola, kokos, blåbär och voíla - en syrlig och fräsch smoothiebowl. Både Lily och jag gav två tummar upp! YogOat är berikad med vitaminer och mineraler som B12, folsyra, riboflavin och D-vitamin som man kan få brist på om man äter växtbaserat. Ser fram emot att testa de andra smakerna vanilj och äpple/vanilj. Nu när jag håller på att lära känna Planti lite närmare blev jag så imponerad över hur de jobbar. De ägs nämligen av en välgörenhetsstiftelse som årligen skänker överskottet till välgörande ändamål inom humanitär hjälp, forskning och kultur, både i Norden och runt om i världen. Så inspirerande att kunna vara med att påverka bara utifrån vilken yoghurt man väljer i kyldisken. Gott som gör gott helt enkelt! Annonssamarbete med Planti.