Grön ärtsoppa, eller Créme Ninon, som det även kallas slänger du snabbt och enkelt ihop med lite frysta ärtor. Passar både till vardag och fest, gärna med ett gott fröknäcke och en klick frösmör till. Grön ärtsoppa, 2 portioner 250 g frysta ärtor 0,5 gul lök 2-3 dl vatten 1 msk lantbuljong 1 vitlöksklyfta 1/4 pressad citron Salt och peppar efter smak Tillbehör: Kokt ägg Cocktailtomater Ärtskott Fröknäcke Gör så här: Fräs hackad gul lök i kokosolja (eller valfri olja) tills den blir mjuk, tillsätt sedan ärtor, vatten och lantbuljong. Jag använder mig av Renée Voltaires lantbuljong med Citrongräs & Chili (ekologisk och glutenfri!) Pressa ner vitlök, citron, salt, peppar efter smak och mixa med stavmixer till en slät och len soppa. Tillsätt eventuellt mer vatten om soppan blir för tjock. Toppa med en och färsk timjan. * Alla mått är ungefärliga så testa dig fram till rätt smak och konsistens.