Jag ville testa att göra gröna bananpannkakor genom att mixa ner bladspenat i smeten. Har sett detta hos Green Kitchen Stories för längesedan och det ser ju så härligt ut + ypperligt tillfälle att lura i de små grönt. Emma tyckte vi skulle passa på att duka upp en picknick i äppellunden för alla barnen och det blev precis som förväntat, totalt kaos. Men alla pannkakor tog slut, Rio slickade skålen med grädde och alla barn verkade ju rätt nöjda. Jag och Emma däremot var helt genomsvettiga men fick väldigt fina bilder på kaoset, väl värt insatsen. Gröna bananpannkakor 4 portioner 4 mogna bananer 4 ekologiska ägg några nävar bladspenat 1 dl havregryn 1 krm kanel en nypa salt kokosolja eller smör att steka i till servering: vispad grädde, färska bär, frukt 1. Mixa alla ingredienser i en blender eller med stavmixer till en slät smet. Låt gärna stå några minuter så smeten sätter sig lite. 2. Stek på mellanhög värme, använd gärna plättjärn om ni har ett sådant, blir små runda och fina plättar då. Tips! Aitos vispgrädde var ett utmärkt alternativ till vanlig vispgrädde, blev så fluffig att vispa och barnen märkte absolut ingen skillnad. foto Emma Tüll