Byt ut den traditionella pastan mot en grönare variant gjord på zucchini och morötter. Jag använder en spiromat, en så kallad grönsakssvarv, till pastan med det går lika bra med en potatisskalare. Grönsakspasta 2 portioner 1 zucchini 2 små morötter Pesto 1 kruka basilika 4 msk olivolja 1 liten vitlöksklyfta ½ dl pinjenötter ½ dl solrosfrön lite pressad citron 1 nypa flingsalt Bönröra 300 gram kikärtor 300 gram svarta bönor 1 msk sesamolja 1 tsk flingsalt färsk persilja saft från en halv citron Använd spiromat eller en potatisskalare för att göra pastan. Mixa alla ingredienser till peston och smaka av med flingsalt och citron för rätt balans. Blanda peston med grönsakspastan och låt stå medan du rör ihop bönorna. Blanda kikärtor och svarta bönor tillsammans med olja, citron, kryddor och färsk persilja efter smak. Foto: Andy Prhat