Igår blev jag bjuden på grötfrukost hemma hos Alexandra och det fick mig att tänka på det här receptet som förtjänar en liten påminnelse. En bit in på grötsäsongen brukar jag tröttna på den vanliga havregrynsgröten och då är quinoagröt en återkommande favorit. https://www.youtube.com/watch?v=GzNAQY2MQ8M Quinoagröt med äpple och kanel 1 portion 1 dl okokt quinoa 1 dl vatten 1 dl mandelmjölk 1 rivet äpple 1 tsk honung ½ tsk mald kanel ½ tsk mald ingefära flingsalt Toppa med: valnötter, tahini, honung och mandelmjölk. 1. Häll quinoa, vatten, mandelmjölk och rivet äpple i en kastrull. Koka på medelhög värme i cirka 15 minuter, tills vattnet kokat bort. 2. Ta kastrullen av spisen och smaksätt gröten med kanel, ingefära och honung. Rör runt! 3. Häll upp gröten i en skål, toppa med rivet äpple, valnötter, tahini, flingsalt, honung och avsluta med mandelmjölk. Nu ska jag kila iväg och spela in podd, fixa lite ärenden på stan och sen packa det sista innan vi flyger ner till Malmö. Busy bee! Hoppas ni får en fin torsdag! Foto Johan Hedberg