Man vet att det är sommar när man äter jordgubbar flera gånger om dagen, gärna både morgon, middag och kväll. De svenska jordgubbarna är så goda precis som de, rakt upp och ner. Ofta serverar vi mynta till jordgubbar men jag tycker basilika ger en mer spännande smakupplevelse. Gott att servera till både frukost eller som tillbehör till middagen med: 🍓 en klick rysk yoghurt (den godaste yoghurten som finns) och ringla över lite honung 🍓 med smulad fetaost, en god olivolja, flingsalt och svartpeppar 🍓 en krämig burrata, mache sallad, balsamicovinäger, flingsalt och rosépeppar Att göra smoothie eller paj på färska svenska jordgubbar är egentligen big no no men om de börjar bli lite vissna och se tråkiga ut så är det okej. Då kan man till exempel göra min smoothie med jordgubbar, havre och mandelsmör. Eller skiva ner dem, frysa in och sedan göra banan- och jordgubbsglass på 2 ingredienser som alla kommer att älska. foto Emma Tüll