Varsågod för det perfekta lördagsreceptet om ni inte redan har påbörjat middagen. Fisksoppa! En fräsch och vårig sådan med massa citron och dill. Servera med ett fluffigt gott bröd till med smör och ost. Drick något kallt till, förslagsvis en krispig Grüner (blir du stolt nu Alexandra?) eller en god lemonad som inte är för söt. Här kommer receptet! Fisksoppa med citron & dill 4-6 portioner 600 g tärnad torsk 500 ml havregrädde, jag använde Aito Oat Cuisine 200 g handskalade räkor 2 dl vatten 2 vitlöksklyftor 1 liten gul lök 1/2 citron 1 kruka dill 1 tärning fiskbuljong 1 riven morot 1 msk vitvinsvinäger 1 msk rapsolja 1 tsk gurkmeja Salt, citronpeppar 1. Stek lök och vitlök i rapsolja tills den blivit mjuk och gyllebrun. Riv morot och lägg ner på slutet så den också mjuknar. 2. Tillsätt cocktailtomater på burk, Aito Oat Cusine, fiskbuljong, vatten och låt koka upp på mellanhög värme. 3. Tärna torsken och tillsätt i soppan. Smaka av med salt, peppar, gurkmeja (mest för färgens skull), pressad citron och lite vitvinsvinäger och låt småputtra några minuter. 4. Avsluta med de handskalade räkorna och massvis med dill. Servera med bröd med smör. foto Emma Tüll