Såg ni dessa spagetti-plättar som jag lagade härrom dagen? Det här kan ju vara den perfekta vardagsmaten när det finns spagetti över i kylskåpet, pasta med en twist! Och så bra att ha med på picknicken eller stranden i sommar. Detta känns lite mer lagat än bara snabbmakaroner, korv och köttbullar och det känns ju bra i mamma-hjärtat att varva med lite annat ibland. Jag använder ofta havregrädde istället för vanlig matlagningsgrädde, dels för att jag tycker att det är gott men också för att det passar även de minsta små magar här hemma. Vi är fortfarande lite försiktiga med mjölkprodukter till Rio, även om han inte verkar reagera direkt så tycker jag att havre funkar lika bra i alla sammanhang. Receptet är så enkelt, lova att testa nästa gång ni har rester i kylen. Kan tänka mig att variera denna på flera olika sätt, tänk vad gott med soltorkade tomater i. Spagettiplättar 4 portioner 300 g fettuccine 3 ägg 250 ml havregrädde 150 g västerbottenost eller vegansk ost 1/2 kruka persilja salt, peppar rapsolja att steka i Gör såhär: 1. Koka spagettin al dente. Låt svalna och klipp till mindre bitar. 2. Vispa ihop ägg och grädde, rör sedan ner ost, persilja, salt, peppar och spagettin. 3. Skeda upp lite smet i taget och stek i rapsolja på mellanhög värme tills de är gyllenbruna. Om plättarna gjorde succé…? Ja, men ni ser ju själva 😉 foto Emma Tüll