Kallrökt lax, pepparrot och äpple - klassisk kombo som jag verkligen gillar. Rörde faktiskt ihop detta som en snabblunch till mig och Marcus i veckan och insåg i samma veva att den passar fint på påskbordet. Så nu döper vi den till påskröra tycker jag. Jag tog vad jag hade hemma och smakade mig fram, så gott med det krispiga äpplet till laxen. Gräslök eller dill hade nog varit pricken över i men det hade jag ingen hemma, men testa det om ni har. Laxröra med äpple och pepparrot 4-6 portioner på buffé 400 g kallrökt lax 125 g färskost med pepparrot 1-2 dl creme fraiche 1/2 äpple 1/2 rödlök 1/2 citron 1 tsk äppelcidervinäger salt, svartpeppar 1. Rör ihop färskost med creme fraiche, äppelcidervinäger och pressad citron. 2. Finhacka rödlök och äpple. 3. Skiva laxen i små bitar och vänd ner i röran tillsammans med rödlök och äpple. 4. Blanda ordentligt och tillsätt eventuellt mer creme fraiche för önskad konsistens. 5. Smaka av med salt, svartpeppar och ev mer citron för rätt bala. Blir det över så ställ in röran i kylen, lika god på frukosten morgonen efter. Servera gärna med löskokt ägg och fröknäcke, ett gott recept på hembakat fröknäcke hittar ni här. Tips! Den här äggsalladen och det här 15-minuters-fröbrödet är också perfekta på påskbuffén. Glad Påsk!