Så var det dags för nästa recept utifrån Bonduelles nya ”ready-to-eat” produkter och den här veckan kastade jag mig över deras ångkokta linser. Passande nog skulle jag och Alexandra sitta och jobba ihop hemma hos mig så jag tog tillfället i akt att laga lunch till oss. Kan inte minnas sist jag lagade linsgryta så det fick det bli! Jag kan tycka att just linser kan vara lite tricky att laga, de blir lätt överkokta och det är en fin linje mellan att de är klara tills det blir mos av allting. Dessa ångkokta däremot, de är helt perfekta! Ekologiska linser som är färdiga att äta direkt ur påsen, inte ens något vatten som ska sköljas av. Så smidigt! Med Rio på ena armen slängde jag ihop ingredienserna till linsgrytan och sen fick den stå och småputtra i köket medan vi jobbade. Det doftade ljuvligt i hela lägenheten och när vi väl unnade oss en skrivpaus var vi så hungriga. Kände mig som mat-Tina med lunchen redo i högsta hugg! Nu till receptet! Linsgryta med kokosmjölk och ingefära 4 portioner 400 ml kokosmjölk 5 dl vatten 2 påsar Bonduelle ångade linser, 300 g 1 tsk olivolja 12 babyplommon tomater på kvist, alt. 3 vanliga tomater 2 små gula lökar, hackade 2 vitlöksklyftor 1 bit färsk ingefära 1 tsk spiskummin 1 tsk gurkmeja 1 tsk koriander 1/2 tsk chilli flakes 1 grönsaksbuljongtärning 1/2 citron salt och citronpeppar efter smak till servering: crémé fraiche, naanbröd eller pitabröd, avokado, färsk persilja 1. Värm olivolja i en stekpanna och stek den hackade löken på låg värme i cirka 10 minuter, tills den blir mjuk. Tillsätt vitlök, ingefära och kryddorna och låt puttra ytterligare 5 minuter. 2. Under tiden, hacka tomaterna i små bitar. 3. Tillsätt vatten, linser, hackade tomater och grönsaksbuljong i stekpannan och koka ihop i 10 minuter på låg värme. 4. Rör ner kokosmjölken och låt allting koka tillsammans i ytterligare 10 minuter. Smaka av med pressad färsk citron, salt och peppar. Den lena smaken från avokado och den syrliga crémé fraichen är perfekt till den kryddiga grytan. Jag tycker det blir så vackert med riktig tomat istället för krossade tomater i grytan. Så glad för den fina responsen på förra receptet med rostade kikärtor och avokado, kul att många av er hunnit testa det. Det tredje och sista receptet i denna lilla serie kommer om två veckor, håll utkik efter det.