Tidigare i veckan, när Marcus tyckte att kylen gapade tom och ville gå och handla, gjorde jag det jag gör bäst. Rörde ihop en middag av ingenting, eller snarare, med lite av varje. Jag tycker det är lite av en sport, att liksom skjuta från underläge och återuppliva det man nästan gett upp hoppet på. Det värsta jag vet är att slänga mat och det är alltid lika tillfredställande att ta den där sista biten av någonting och trolla med. Inget får gå till spillo! Dessutom resulterar det i stort sett alltid till nya vinnande smakkombinationer ☘️ Och visst var det så, att när jag grävde lite djupare i kylskåpet hittade jag den ena godsaken efter den andra och komponerade ihop den här räksalladen, som vi skulle kunna kalla "lyxig räksallad med extra allt". Ni kommer förstå varför. Vad har man då i en räksallad med extra allt? Förslagsvis följande: Salladsbas: handskalade räkor grönkål, masserad såklart (om du missat, se här) grön bladsallad, t.ex. spenat, mache, mangold cocktailtomat, gärna romantica (ni som vet, ni vet) edamame bönor gurka grön sparris, lite lätt stekt i olivolja och salt Dressing: olivolja citron honung kallt vatten salt, peppar Toppa med: löskokt ägg ädelost eller annan smakrik ost som chevre eller fetaost Jag masserade grönkålen och vände ihop alla ingredienser i en stor skål. Rörde ihop en liten dressing av olivolja, vatten, citron, honung, salt och peppar. Har inga mått men smaka dig fram! Toppa med löskokt ägg (livets bästa!) och smula ner ädelost. Rör ihop allt så det gottar till sig ordentligt. Resterna la jag i en glasburk och åt som picknick dagen efter ute i gräset. Det ni, inte illa en vanlig vardagslunch.