Lyxig snabbmat! Salmalax med krispsallad, morot, gurka, avokado, sesamdressing med tahini och massor med koriander. Salmalax räddar mig ofta när jag inte orkar eller hinner ställa mig och laga mat eller fantasin tryter. Salmalax med sesamdressing 2 portioner 1 kruka krispsallad 1 morot 1 avokado 1/4 gurka 1/2 kruka koriander 1 litet paket salmalax, 180 gram 1 msk sesamfrö Sesamdressing 1/2 dl vatten 2 msk rostad sesamolja 1 msk tamari 1 msk tahini 1/2 pressad citron 1/2 vitlöksklyfta 1/2 tsk sambal olek flingsalt Mixa eller blanda alla ingredienserna i en skål, smaka av för rätt balans mellan kryddorna. Man kan även tillsätta en klick honung eller agavesirap om man vill ha den lite sötare men jag gillar den nötiga smaken från tahinin. Häll dressingen över salladen och servera med färsk koriander och sesamfrön på toppen.