Jag älskar en mustig god svampsoppa men har konstigt nog aldrig gjort det hemma förut. Men när kylen gapade tomt sånär som på en gigantisk påse champinjoner, lite lök och grädde - ja, då kändes det som ett tecken. Champinjonsoppa med timjan 4 portioner 350 g champinjoner 1 liten gul lök 4 dl iMat havregrädde (eller valfri grädde) 1 dl vatten 1 dl svampbuljong 1 tsk torkad timjan 1 tsk tamari olivolja salt och peppar topping: stekt haricot vert, rysk yoghurt, solrosfrön, pumpakärnor, sesamolja 1. Skala och hacka löken, grovhacka champinjonerna 2. Fräs lök och champinjoner olivolja i en kastrull i ca 5 minuter 3. Tillsätt havregrädde, mjölk, buljong och timjan och låt koka ca 10 minuter under lock 4. Ta kastrullen av värmen och mixa slät med en stavmixer 5. Smaka av med salt, citronpeppar och lite tamari (eller valfri soja) 6. Stek haricot vert, solrosfrön och pumpakärnor i lite olivolja och flingsalt Glöm inte att piffa soppan med stekta grönsaker, yoghurt, frön och olja. Det blir så mycket godare och en mer komplett måltid. Följ mig på Bloglovin' och Instagram