Har känt sådan stress över att jag knappt lagt upp några recept de senaste veckorna. Skyller främst på vintern, det är så totalt oinspirerad att fotografera när det är så mörkt ute, blir så blurriga och tråkiga bilder. Sen kom semestern mitt i allt och då kom jag av mig helt med allt vad matlagning heter. Men idag så händer det, jag tänkte jag äntligen dela med mig av ett nytt recept. Kanske något för kvällens vegomiddag? Hittade en ny pasta i affären som jag var tvungen att testa och vips kände jag mig inspirerad igen. Gjord på linser, majs sötpotatis och ägg. Från Paulúns för den nyfikna! Så nöjd med vårt nya matbord, tycker allt ser så gott och mysigt ut. Ok, nu till receptet! Sötpotatispasta med stekta grönsaker och halloumi 2 portioner 2 portioner valfri pasta 10 champinjoner 3 dl valfri grädde 1/3 zucchini 1/3 aubergine 4 stjälkar färsk grönkål 1 msk olivolja till stekning 1 tärning svampbuljong 2 tsk tamarisoja 1 tsk vitvinsvinäger svartpeppar till servering: olivolja, färsk spenat, svartpeppar och en bit halloumi 1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. 2. Skiva champinjoner, zucchini och aubergine i tärningar. Börja med att steka svampen i en het men torr stekpanna. När den svettats ut lite vätska, tillsätt olivolja, zucchini och aubergine. 3. När grönsakerna fått färg, tillsätt grädde, buljong, tamarisoja, vinäger och peppar. 4. Bryt av grönkålen från den tjocka stjälken och lägg ner i grädden och låt småputtra tillsammans med de andra grönsakerna. 5. Vänd ner färsk spenat med pastan och servera med ringlad olivolja och svartpeppar. Riv halloumi över precis innan du serverar! Man måste ju inte alltid tillaga halloumin innan, den är väldigt smakrik och festlig även såhär. Om ni är sugna på fler vegetariska pastarecept så kan jag tipsa om den här med ricotta och den här rispastan med spenat och parmesan.