Ni kanske minns den här laxröran från i påskas? Det fina är att den passar lika bra nu till midsommar så jag tänkte fräscha upp ert minne med receptet igen. Pepparrot och äpple gifter sig väldigt fint till lax, en klassisk smakkombo som jag verkligen gillar. Laxröra med äpple och pepparrot 4-6 portioner på buffé 400 g kallrökt lax 125 g färskost med pepparrot 1-2 dl creme fraiche 1/2 äpple 1/2 rödlök 1/2 citron 1 tsk äppelcidervinäger salt, svartpeppar 1. Rör ihop färskost med creme fraiche, äppelcidervinäger och pressad citron. 2. Finhacka rödlök och äpple. 3. Skiva laxen i små bitar och vänd ner i röran tillsammans med rödlök och äpple. 4. Blanda ordentligt och tillsätt eventuellt mer creme fraiche för önskad konsistens. 5. Smaka av med salt, svartpeppar och ev mer citron för rätt bala. Tips! Gräslök eller dill hade nog varit pricken över i men det hade jag ingen hemma, men testa det om ni har. Blir det över så ställ in röran i kylen, lika god på frukosten morgonen efter. Servera gärna med löskokt ägg och fröknäcke, ett gott recept på hembakat fröknäcke hittar ni här.