Glad lillejulafton! Tänkte fräscha upp minnet och tipsa om den här juldrinken igen nu till julhelgen. Tror kanske det får bli välkomstdrink imorgon på julafton. Tänk att iskall mimosa passar lika fint på vintern som på sommaren, tycker det är fräscht med något kallt och friskt eftersom julen är så varm i övrigt. Eller är det bara jag som svettas när jag tänker på all mat, glögg, soffliggandes och sötsaker? För att göra drinken lite mer vintrig spicar jag upp den med ingefära och rosmarin. Funkar lika bra med alkoholfritt bubbel som vanligt förstås. Hela receptet kommer här! Mimosa med ingefära och rosmarin en kanna, cirka 8 glas 4 dl apelsinjuice 4 dl valfritt bubbel, cider eller mineralvatten går också bra 1 dl pressad färsk ingefära, eller färdig ingefärsjuice 2 apelsiner några kvistar färsk rosmarin is 1. Skiva apelsinen i tunna skivor. 2. Blanda apelsinjuice och ingefärsjuice i en kanna och tillsätt is. 3. Häll i bubbel och dekorera med några kvistar rosmarin.