Här är frukosten jag pratade om i podden igår! Detta är den enda frukosten jag är sugen på just nu, ja - förutom skorpor med massa smör men det håller jag mig inte mätt på så länge. Steel cut oats är klippta havrekärnor som ger ett helt annat tuggmotstånd än vanliga havregryn. Väldigt vanligt i USA, vi åt det nästan dagligen den vintern vi var i San Diego. Gröten blir fylligare och matigare tycker jag, fint att variera den vanliga havregrynsgröten med. Steel cut oats 1 portion 1 dl steel cut oats 1 1/2 dl mjölk 1 1/2 dl vatten 1/2 dl frysta blåbär en nypa salt toppa med: banan, kanel, valnötter, honung 1. Blanda Steel cut oats med vatten, mjölk och lite salt i en kastrull. Koka upp och låt småkoka under omrörning 6-8 minuter. 2. Rör ner frysta blåbär precis på slutet så blir lite lätt varma i gröten. 3. Toppa med skivad banan, kanel, valnötter och lite honung. 4. Servera med mjölk eller är som den är! Det är även supergott att servera gröten med lite rivet äpple, blir lite syrligare än den söta bananen. Fler grötrecept hittar ni här!