Tidigare i höstas var jag på en lunch där jag träffade den ljuvliga Sofia Henriksson, vinnaren av Årets Mästerkock 2020. Hon var precis sådär härlig som jag sett på tv och sedan dess har jag blivit lite besatt av hennes matlagning, allt hon gör blir så gott! Så när hon la upp receptet på den här västerbottensostkrämen för några veckor sedan var jag tvungen att testa. Istället för att servera krämen på blinis som Sofia gör så köpte jag färdiga mini krustader på ICA. Är ju svag för krisp och tänkte det skulle passa perfekt till. Tro mig, det gjorde det! Det här är julens absolut godaste snacks till glöggen, till nyårsbubblet eller det lilla extra till fredagsmyset. Dessa små krustader är det godaste jag ätit på länge, kan säga att de gick åt under plåtningen och när vi var färdiga var det bara två stycken kvar. All cred till Sofia för receptet men det är så bra att jag måste dela med mig av det till er. Mini krustader med västerbottensostkräm och löjrom cirka 2o st 1 paket mini krustader 1 dl färskost 1 dl riven västerbottensost 1 dl smetana 1/2 citron 1/2 kruka gräslök 30 g löjrom salt 1. Blanda färskost, smetana och riven västerbottensost i en bunke och mixa med stavmixer. Smaka av med salt och citronsaft. 2. Häll ostkrämen i en spritser och spritsa i botten på varje krustad. Ps. Älskar att spritsa, känner mig så proffsig! 3. Toppa med löjrom och hackad gräslök. 4. Ät och njut! Servera gärna med ett glas cava eller glubbel, dvs. glögg + bubbel. Skål och glad tredje advent! foto och exemplarisk provsmakare; Emma Tüll