Jag snubblade över det här inlägget från förra julen där jag delade receptet på min müsli med jordnötssmör. Kalla det hybris men jag kände mig tvungen att tipsa om receptet igen för att det är så himla bra. Jag köper nästan aldrig müsli längre, det är så enkelt och gott att göra sin egen. För att inte prata om doften som sprider sig i hela huset? Jag har använt samma grundrecept i alla år men varierar utifrån vad jag har hemma. Favoriten just nu är att använda torkade tranbär istället för russin eller dadlar, det ger en perfekt kombo mellan syrligt och sött. Ett tips att hålla utkik efter tranbär som är sötade med äpple- eller ananasjuice och skippa dem som bara består av socker.Pepparkakskryddan får vänta tills nästa jul, nu smaksätter jag med kanel och kardemumma istället. Kan man självklart byta ut jordnötssmöret mot valfritt nötsmör eller skippa det helt. Servera till smoothiebowl, yoghurt, bananglass eller med bär och kall mjölk. foto Emma Tüll