Det är enkelt att slänga ihop egen choklad, jag brukar smälta kokosolja eller kokossmör och blanda i kakao. Då blir den mörk och ganska bitter i smaken vilket jag tycker är gott, man kan även tillsätta en liten klick sötning t.ex. agavesirap eller dadelsirap. Självklart går det lika bra att smälta mörk choklad till detta recept! Gör så här: Smält valfri choklad och häll i de frön och nötter du gillar. Jag hackade jordnötter, mandel, gojibär, kakaonibs och en liten gnutta flingsalt. Häll i små silikonformar, små muffinsformar eller bred ut på bakplåtspapper och låt stelna i kylen eller frysen. Ta ut precis vid servering då de smälter snabbt i rumstemperatur. De här chokladpralinerna har jag gjort på liknande sätt. Smält valfri choklad och smaksätt med det du gillar. Jag gjorde tre varianter, en med granatäpplekärnor, en med kaffe och en med mintarom. Häll i en silikonform (finns att köpa på PUB eller Panduro Hobby) och låt stelna i frysen. De här söta pralinerna kan man imponera på vem som helst med!