Jag har bakat min första pavlova! Med fin assistans och dokumentation av Emma förstås. Tycker pavlova ser så himla festligt ut men är så lat när det kommer till att baka och har nog varit lite rädd för hela maräng-momentet. Gillar ju att "slänga ihop det man har hemma" vilket är perfekt när det kommer till mat, är egentligen för mycket i bakning och så mycket som kan gå fel vilket gör att jag tröttnar innan jag ens börjat. Men jag måste säga att pavlova ändå var förvånansvärt enkelt så det tycker jag att ni ska testa. Jag behöver väl knappast sälja in kombon lemoncurd + grädde + färska bär + riven choklad mer än så? Vill man göra det ännu enklare för sig så kan man eventuellt undvika att bjuda in tre barn för att "hjälpa till att dekorera tårtan". Phu, vet inte riktigt hur jag och Emma tänkte där, haha, men några gulliga bilder fick vi mitt i kaoset. Det här måste ju vara den perfekta sommartårtan, kanske redan nu till midsommar? Marängen kan med fördel göras dagen innan eller några timmar innan servering så den är riktigt seg och god! Pavlova med lemoncurd och färska bär 10-12 personer Maräng: 4 st ägg 3 dl strösocker 1/2 citron 1,5 tsk majsstärkelse 1. Värm ugnen till 150 grader. 1. Separera äggvitorna från gulorna. Vispa äggvitorna hårt, bunken skall gå att vända upp och ner. 2. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa. Tillsätt saft från citronen och vispa tills marängen är glansig, blanda i majsstärkelse precis på slutet. 3. Klä två ugnsplåtar med bakplåtspapper, fördela marängsmeten i två lika stora cirklar på varsin plåt. 5. Grädda marängbottnarna i två steg: 150 grader i 15 minuter, sänk därefter till 100 grader och grädda i ytterligare 30 minuter. Ta ut marängbottnarna och låt svalna. Grädde och topping: 5 dl vispgrädde 1 burk lemon curd 250 gram färska blåbär 250 gram färska hallon vit och mörk choklad färsk mynta 1. Vispa grädden fluffig, vispa ner en halv burk lemoncurd på slutet. Den kommer inte lösa sig i grädden utan blir som små citronbitar. 2. Nu till det roliga, att montera tårtan! Börja med att lägga en av marängbottnarna på ett tårtfat. Bred på ungefär hälften av grädden och strö över 1/3 av bären. 3. Lägg på den andra marängbotten och bred på resten av grädden och bären. 4. Spritsa (eller klicka för all del) ut resten av lemoncurden. Dekorera med myntablad och hyvlad eller riven choklad, jag använde både mörk och ljus. magiska bilder av Emma Tüll