Här sitter jag och äter den absolut godaste lunchen på länge. En lunch som visade sig vara en riktig smaksensation i all sin enkelhet och som lämnade mig både mätt och nöjd. En lunch som till och med fick Marcus att slå volter, bara en sådan sak! Vadan denna festliga lunch då? Jo, det är så att jag har roliga nyheter att dela med mig av till er som jag är ganska säker på att ni kommer gilla. Jag har nämligen precis inlett ett samarbete med Bonduelle som jag är väldigt glad för, dels för att de precis lanserat väldigt spännande produkter men också för att det gör att jag äntligen får tummarna loss att fota mer recept till bloggen. Jag älskar ju att laga nya recept men ibland behöver jag en spark i baken för att komma igång. Så i tre olika blogginlägg kommer jag att framöver testa Bonduelles nya "ready-to-eat" produkter med ångkokta kikärtor, kidneybönor, svarta bönor, linser och en kombinerad bön- och linsröra i olika recept. De är alltså färdiga att äta direkt ur påsen, inget vatten som ska sköljas av. Ekologiska dessutom! Först ut är deras ångade kikärtor som jag rostade tillsammans med blomkål, olivolja och en massa kryddor. Har ni inte testat att rosta kikärtor förut så är det hög tid nu, det är något av det godaste jag vet! De blir alldeles krispiga utanpå och mjuka inuti, nästan en friterad känsla. Serverade de rostade grönsakerna på pitabröd tillsammans avokadoröra, koriander och grekisk yoghurt. Okej, låt oss prata om avokadoröran! Perfekt mogen avokado gifter sig himla fint med en kruka koriander, lime, vitlök, salt och citronpeppar. Förföriskt gott, vill ha denna på precis allt. Okej är ni redo för receptet? Recept 2 portioner 2 påsar Bonduelle ekologiska kikärtor, 300 g 2 pitabröd 1 mellanstort blomkålshuvud 1 dl grekisk yoghurt 1/2 tsk spiskummin 1/2 tsk gurkmeja 1/2 cayennepeppar 1 msk olivolja 1 tsk honung salt, svartpeppar 1. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft). Dela blomkålen i små bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 2. Lägg kikärtorna på plåten tillsammans med blomkålen och tillsätt olivolja och kryddor, allt utom honung. 3. Rosta i ugnen cirka 15 minuter, ta ut och rör om - addera lite honung - och in i ugnen ytterligare 5 minuter. Blomkålen ska ha fått färg och kikärtorna ska vara alldeles perfekt krispiga. 4. Låt pitabröden värmas i ugnen de sista 3-4 minuterna så de får lite färg. Avokadoröra: 2 mogna avokado 1 lime 1 vitlöksklyfta 1 kruka koriander salt, citronpeppar 1. Mixa avokadon tillsammans med lime, koriander och kryddorna med en stavmixer. Bred ett lager avokadoröra på pitabrödet (är de tjocka så skär dem på hälften) följt av de rostade grönsakerna, yoghurt och koriander. Försvinnande gott! Såhär ser påsarna ut som ni ska hålla utkik efter i butiken, finns på Coop och Citygross. Okej låt höra, vilken påse vill ni se recept på härnäst?