Om ni är sugna på att variera den klassiska havregrynsgröten så kanske rårisgröt är ett alternativ? Varianter på gröt med ris, quinoa och bovete syntes mycket i LA både förra året och nu sist jag var där. Helt klart en trend som är här för att stanna. Rårisgröten tar lite längre tid att förbereda än havregrynsgröten så passa på nu om ni är lediga eller förbered kvällen innan och värm på morgonen. Rårisgröt 1 portion 1 dl vatten 1 dl råris 3 dl valfri mjölk 1 krm flingsalt Koka upp vatten och ris i en kastrull. När vattnet absorberas, tillsätt mjölken och koka på låg värme under lock i cirka 40 minuter, eller tills gröten är krämig och riskornen mjuka. Rör om då och då. varma plommon: 1-2 plommon delat i klyftor 1 tsk kokosolja 1 tsk honung 1/2 tsk kanel Skär plommonen i klyftor och stek i kokosolja, kanel och honung tills de är varma och mjuka. De är perfekta när skalet börjat lossna lite lätt. Servera till gröten och gärna med valfri mjölk.