Det här receptet på müsli tog jag fram till min frukostbok som kom ut för snart 5 (!) år sedan och sedan dess har jag gjort olika varianter av den. Till jul brukar jag byta ut kanelen mot pepparkakskrydda och det passar så bra till nötterna och dadlarna. Har ni tröttnat på julsmakerna så kan bara skippa pepparkakskryddan och använda kanel eller kardemumma istället. Extra gott blir det med ett jordnöttsmör med crunch i och ni måste servera det med granatäpplekärnor helt enkelt för att det kanske är det godaste vi har? Pepparkaksmüsli 1 plåt Torra ingredienser: 2 dl havregryn 1 dl hackade cashewnötter 1 dl solroskärnor 1 dl pumpakärnor 1 dl torkad frukt tex dadlar, aprikos eller russin 2 msk chiafrön 1,5 msk pepparkakskrydda 1 tsk flingsalt Blöta ingredienser: 2 msk kokosolja 2 msk jordnötssmör 2 msk honung 1 msk vatten 1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. 2. Smält kokosolja försiktigt i en kastrull, blanda ner jordnötssmör, honung och vatten. 3. Rör ihop med de torra ingredienserna och blanda väl. 4. Bred ut allt på en plåt med bakplåtspapper och in i ugnen i cirka 15-20 min tills den fått färg och är krispig. 5. Låt svalna på plåten innan servering. Förvara i en burk med lock. foto Emma Tüll