Lilys absoluta favorit på det söta julbordet - pepparkaksbollar. Smakar precis som pepparkaksdeg och är lite lätt beroendeframkallande. Perfekt till glöggen eller en kopp chai-te! https://youtu.be/rHd3YcGzBOQ Raw pepparkaksbollar cirka 15-20 små 3 dl havregryn 12 färska urkärnade dadlar 1 msk ghee* eller kallpressade kokosolja 1 msk pepparkakskrydda en nypa flingsalt efter smak rulla i: hackade mandelflarn 1. Mixa alla ingredienser i en matberedare tills du har en jämn smet. 2. Låt stelna i kylen en stund medan du hackar mandelflarnen. 3. Rulla till bollar och rulla i mandel, servera kylskåpskalla. Gör du en stor sats går de utmärkt att förvara i frysen och plocka fram 10-15 min innan servering. Mera recept på julgodis! Raw rocky road Mozartkulor med egen mandelmassa Chokladbrownie med svarta bönor *ghee är ett klarat ekologisk smör som säljs i bakhyllan, ofta från René Voltaire eller Kung Markatta.