Ett av mina favoritbröd och garanterat det jag bakat mest genom åren. Slog mig i helgen att jag konstigt nog aldrig delat receptet med er förut men nu så! Vet inte hur många jag gett ut detta recept till och det blir alltid lika poppis, gissar på att det är för att det är så barnsligt enkelt och gott. Det påminner och ser ut lite om fröknäcke men är mer brödigt tack vare ägg, ost och keso. Krispigt på ytan, saftigt inuti och otroligt smakrikt. Gjorde faktiskt mackor på detta brödet som matsäck till mig och Alexandra när vi flög till sist och hon slukade upp det väldans kvickt. Ni måste testa det helt enkelt. Nu till receptet! Fröbröd 1 ugnsplåt 3 ägg 3 dl riven ost, gärna prästost, cheddar, västerbotten eller någon annan smakrik ost 2 msk keso 1 msk majonäs, går att utesluta eller ersätta med en skvätt vitvinsvinäger 1½ tsk bakpulver 5 dl blandade frön t.ex. solrosfrön, pumpakärnor, sesamfrön, chiafrön, linfrön flingsalt, citronpeppar 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Blanda ägg, ost, keso, majonäs och bakpulver i en skål. 3. Tillsätt fröna och rör ihop till en kladdig smet. 4. Bred ut smeten på en bakplåt klädd i bakplåtspapper och toppa med lite flingsalt och citronpeppar. 5. Baka i mitten av ugnen i cirka 15 minuter tills brödet fått en gyllenbrun färg. Skär upp brödet i rutor och servera med någon god ost, ägg eller avokado. Även gott att hacka ner lite nötter och torkad frukt. Uppskattas visst både av små och stora. Jag brukar förvara brödet i en plåtburk och det är som godast upp till 3 dagar efter det är nybakat, sen skulle jag rekommendera att frysa in det. Om det blir något över vill säga. Lovar ni att testa?