Sommarlunch på 15 minuter! Ni missar väl inte spetskålen, den är som allra allra godast just nu! Och går att tillaga på så många olika sätt - på grillen, i ugnen, steka, eller bara riva och göra en krispig sallad. Den här lunchen med spetskål och salmalax slängde jag ihop på mindre än 15 minuter och blev så god att jag gjorde samma dagen efter igen. Kålsallad: 🥬 spetskål 🥬 olivolja eller sesamolja 🥬 vitvinsvinäger 🥬 pressad citron 🥬 honung 🥬 salt, peppar Gör såhär: Skär vitkålen tunt, lägg i en bunke och tillsätt olja, vinäger, citron, honung och kryddor. Massera kålen med händerna så alla smaker blandar sig, sen ställ åt sidan. Stek salmalax på hög värme, cirka 2 minuter på varje sida, så den får en krispig yta. Krydda med salt och peppar, ställ åt sidan och låt vila någon minut. Servera med picklad ingefära, rostad lök och chipotle mayo.