Tricket för att lyckas vara vardagsvego är att preppa kylen med smarta saker. Något jag alltid har hemma är ett paket förkokta rödbetor, fetaost eller mozzarella, grönsallad och gärna någon form av grönsaksbollar, tofu, falafel eller bättre variant av halvfabrikat. Själv föredrar jag vegoprodukter från t.ex. ICA Gott Liv, Anamma och Hälsans kök. Det är förstås bättre att göra från scratch själv men min vardag ser inte riktigt ut så och ibland är räddningen att det finns något halvfärdigt i kylen att slänga i stekpannan. Den här lunchen rörde jag ihop på 5 minuter och den blev förvånansvärt god, så god att jag var tvungen att ta några tuggor innan jag kom ihåg att fota. Salladen är så enkel att det inte behövs något recept, tricket är att lägga lite extra kärlek på dressingen! I salladen hade jag följande: ☘️ Grönsaksbollar (ICA Gott Liv) ☘️ Förkokta rödbetor ☘️ Grönsallad ☘️ Fetaost ☘️ Yoghurt Dressing: olivolja äppelcidervinäger vitlök honung dijonsenap salt, peppar 1. Stek grönsaksbollarna enligt anvisning. 2. Skiva rödbetorna och blanda ihop dressingen. 3. Häll dressingen över grönsalladen, lägg på de skivade rödbetorna och avsluta med grönsaksbollar, fetaost och en klick yoghurt.