En snabblagad sommarfavorit att variera grillen med är pokébowl. Enkelt att göra på rester eller vad som finns hemma i kylen. Om man är flera gillar jag att sätta fram alla ingredienser och så får alla plocka ihop sin egen bowl. Tänk tacos fast lite nytt! Man kan variera sin bowl helt utifrån smak eller vad som finns hemma. Viktigt är att det måste vara olika konsistenser och gärna en mix av sött och starkt. Jag gillar att använda salmalax men man kan också köra helt vego och byta ut laxen mot tofu eller pocherat ägg. (Se min lilla guide till perfekt pocherade ägg här!) Här är en bra recept att utgå ifrån för inspiration: Pokébowl 1 portion Ingredienser: 1,5 dl kokt råris 100 g salmalax ½ avokado 1 dl edamame 1 dl tärnad mango 1 stjälk salladslök 1 rädisa en bit vitkål en bit gurka picklad ingefära färsk koriander sesamolja Dressing: 1 msk turkisk yoghurt 2 tsk Srirachamajonäs Toppa med: furikake 1. Hyvla eller skär vitkålen i tunna skivor, lägg i botten av en djup skål. 2. Häll några droppar sesamolja i riset och rör runt, lägg ner i skålen. 3. Fortsätt med resterande ingredienser – mango, edamame, gurka, rädisa, avokado, lax, salladslök, ingefära och koriander. 4. Rör ihop dressingen med turkisk yoghurt och srirachamajonäs. 5. Avsluta med furikake (sesamfrön och noriblad) Smaklig spis!