Jag har lagat så mycket mat den senaste tiden, eller egentligen inte mer än vanligt, däremot har jag kommit ihåg att fota den. Har alltid delat mycket recept här i bloggen och vet att ni brukar uppskatta det, sen tappade jag inspirationen totalt när det var som kämpigast under graviditeten och vi i samma veva jobbade som mest intensivt med boken. Men nu känner jag mig mer inspirerad än vanligt och har långa listor i mobilen på allt jag vill laga och fota till bloggen. Är det någon speciellt ni vill ha inspiration på så får ni gärna säga till, bara roligt! Nu var jag sugen på att laga något med ramslök, tycker att det är så gott på restaurang men har aldrig använt det hemma. För att inte tala om fint! Måste erkänna att jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med den så svängde ihop en sommarpaj. Kan även tänka mig att göra ramslökspesto och servera med gnocci, eller har ni något annat bra recept jag inte får missa? Pajdeg: 3 dl vetemjöl 150 g smör 2 tsk kallt vatten Alt. glutenfri pajdeg: 3 dl mandelmjöl/havremjöl/glutenfritt mjöl 0,5 dl skalade sesamfrön 1 msk fiberhusk 1 tsk salt 25 g smör 1 ägg Fyllning: 3 ägg 2 dl matlagningsgrädde 2 dl mjölk ett knippe ramslök, hackad 200 g fetaost 1/2 burk soltorkade körsbärstomater, cirka 100 g salt, peppar 1. Rör ihop pajdegen, den glutenfria pajdegen blir bäst att mixas i en matberedare. Bred ut degen i en pajform och nagga botten med en gaffel. Grädda skalet på 175 grader i 8 minuter. 2. Vispa ägg, matlagningsgrädde, mjölk, salt och peppar. 3. Hacka ramslöken fint och blanda ner i äggstanningen tillsammans med körsbärstomaterna samt smulad fetaost. Dekorera med några blad ramslök på toppen. 4. Grädda i 40-50 minuter, låt stå någon minut innan servering. 5. Servera gärna med en krispig grönsallad och en klick turkisk yoghurt. foto Emma Tüll