[caption id="attachment_2640" align="alignnone" width="1000"] foto Andy Prhat[/caption] Minns ni det här receptet på lakritsfudge? Publicerade det för första gången 2015 och har lagat det många gånger sedan dess, blir alltid lika förvånad över hur något så enkelt med så få ingredienser kan bli så jäkla gott. Om en får säga det själv, hehe. Har gjort några små justeringar under åren för att få den rätta konsistensen så nu skulle jag vilja tro att det är helt perfekt. Smeten kan bli lite olika kladdig beroende på hur stora dadlar man använder. Viktigt är att de är färska och mjuka så det blir en riktig fudge-konsistens. Ska man rulla till bollar behöver smeten vara lite fastare än om man fryser in smeten och skär till en kaka. Raw lakritsfudge cirka 15 st 10 färska urkärnade dadlar 1-2 msk kokosmjöl 1 msk kokosolja 4 tsk lakritspulver + ev. 1-2 tsk att rulla bollarna i 1 tsk vaniljpulver 1 krm flingsalt 1. Mixa alla ingredienser (ta gärna 1 msk mjöl i taget) i en matberedare eller mixer till en slät och jämn smet. 2. Smaka av (mitt favoritmoment!) och justera om det behövs mer lakritspulver, dadlar eller flingsalt för den perfekta balansen mellan sött och salt. 3. Är smeten för kladdig så tillsätt mer kokosmjöl, den ska vara ganska stabbig när den är klar. 4. Alternativ 1: Ställ smeten i kylen en timme innan du formar till bollar som du rullar i lakritspulver. Alternativ 2: Bred ut massan på en bit aluminiumfolie och forma till en fyrkantig kaka, cirka 1 cm hög. Låt stelna i frysen en timme och dela sedan i små bitar. 5. Förvara i frysen ta fram någon minut innan servering, då är de som godast!