Igår hände det, för första gången på flera år. Jag hade matlåda med mig till kontoret. Okej, det beror nog främst på att jag inte haft något kontor de senaste åren och suttit hemma och jobbat, hehe. Då har jag ju lagat lunch hemma för det mesta. Men att packa en liten matlåda kvällen innan, olika lådor för sallad, dressing, det som ska värmas osv. är ju en helt annan sak. Vissa av er får nog ångest nu medans andra applåderar. För jag har insett att det här med matlåda delar folk i två läger. Jag har alltid varit en sådan som haft matlåda med mig, förutom att det sparar tid och pengar (yeah!) så är det ju så mycket godare att äta sin egen hemlagade mat än att köpa något på stan tycker jag. Marcus är totalt tvärtemot, tror aldrig någonsin han haft med sig en matlåda, inte ens när jag preppat och fixat till honom. Vilket läger tillhör ni, är ni en matlådeperson eller köpa-på-stan? Hur som helst, igår hade jag med mig den här tomatsoppan till lunch och det var flera av er som kommenterade min Insta story och ville ha receptet. Den här soppan är så basic, enkel att laga, otroligt billig och perfekt att ha med i matlådan. Tips! Jag förvarade min i en termos, mycket smidigare än en låda där soppa lätt kan läcka genom locket. Okej, nu ska jag sluta snacka. Här kommer receptet! Tomatsoppa med röda linser 4 portioner 5 dl vatten 3 dl crème fraiche 3 dl kokta röda linser 2 burkar finkrossade tomater, cirka 400 g styck 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 2 tsk äppelcidervinäger 2 tsk torkad oregano 1/2 tsk rökt paprikapulver rapsolja att steka i salt, peppar efter smak topping: crème fraiche, olivolja, svartpeppar tillbehör: grönsallad med rostade pumpakärnor 1. Hacka lök och stek i rapsolja på mellanhög värme tills löken mjuknar. Finhacka vitlök och stek tillsammans med löken på en minut. 2. Häll på de finkrossade tomaterna och vatten. Rör ner oregano, rökt paprikapulver, äppelcidervinäger, salt och peppar. Låt puttra på mellanvärme under lock i fem minuter. 3. Rör ner crème fraiche och mixa allting med stavmixer till en slät soppa. Ställ tillbaka kastrullen på spisen. 4. Vänd ner linserna och låt dem ligga i soppan några minuter så de blir varma. 5. Rosta pumpakärnor i en torr och het stekpanna, smaksätt med flingsalt. Häll upp soppan i en skål och toppa med crème fraiche, lite olivolja och svartpeppar. Servera med en krispig grönsallad toppad med rostade pumpakärnor. Vanliga pumpakärnor går förstås lika bra men det blir tusen gånger godare (lovar!) när de rostas i stekpannan, blir så nötiga i smaken.