I USA är "Kale salad" hur stort som helst men det verkar inte riktigt slå här hemma? Jag tror det beror på att vi svenskar inte riktigt vet vad vi ska göra med grönkålen. Vi vet liksom att den är nyttig men hur äter vi den på bästa sätt? Håll i er nu, för här kommer mitt bästa tips för att göra grönkålen mjuk och mild i smaken. Hemligheten stavas massage. Japp, ni läste rätt. Man måste massera och knåda grönkålen för att den ska bli absolut bäst. Om man bara äter den rå rakt upp och ner liknar konsistensen mest papper och är otroligt svårtuggad. Ok, hur masserar en bäst grönkål då? Här kommer en liten guide steg-för-steg: 1. Skölj grönkålen och riv bort bladen från stjälken. 2. Lägg grönkålsblad, olivolja, avokado, flingsalt och lite pressad citron i en skål. 3. Man kan utesluta avokado och bara köra på olja men avokadon gör salladen krämig, mättar mer och förhöjer den allmänna nyttigheten. 4. Tvätta händerna och ta av ringarna, här ska det masseras! 5. Krama, krama, krama lille grönkålsbladen. Var inte rädd för att vara hårdhänt, all olja och kryddor ska pressad in i bladen. 6. Tada! 7. Addera andra godsaker till din sallad, t.ex. ugnsrostad majs (livets godaste!), ost, grillade grönsaker, rödbetor, granatäpple eller vad du nu är sugen på. Eller servera din grönkålssallad som ett tillbehör till maten. Varför ska man äta grönkål då? För det första, förhoppningsvis för att man tycker det är gott. Om inte så kan jag meddela att grönkålens alla antioxidanter, framförallt vitamin C, hjälper till att upprätthålla hudens elasticitet och förebygger rynkor. Riktigt anti-aging-food! 5 Recept med grönkål: ? Grönkålssallad med tahini-tonfisk ? Blomkålspizza med grönkål och getost ? Ramen med svamo och grönkål ? Grönkålssmoothie