Låt mig presentera en riktig dröm! YogOat vanilj med krossade digestive kex, stekt päron i lönnsirap med flingsalt, ingefära, pekannötter och pistagenötter. Gissa om Marcus var snabb att hugga i på en av dessa när jag plåtat färdigt. Tycker hans kommentar sammanfattar det mesta... "Åh, jäklar vad gott! Är det här nyttigt? Vad är det ens? Får jag äta upp hela?!" Yoghurt, kex och fruktkompott. Simple as that! Ingen nyhet men barnsligt gott. En riktig favorit bland snabbdesserter som liksom alltid går hem. Och den går ju enkelt att slänga ihop och improvisera utifrån vad man har hemma i skafferiet. Vaniljdröm med salt krisp och söta päron 2 portioner Planti YogOat vanilj 3 digestive kex eller andra kex 1 päron 1 msk lönnsirap 1 tsk flingsalt 1 tsk torkad ingefära kokosolja till stekning pekannötter, pistagenötter 1. Krossade kexen och lägg i botten på ett glas. Fyll upp resten av glaset med YogOat vanilj, cirka 2 dl i varje glas. 2. Tärna päronet och stek på mellanhög värme i kokosolja. När päronet är mjukt, häll på lönnsirap, flingsalt och torkad ingefära. Rör ner nötterna precis på slutet. 3. Toppa havregurten med den söta päron- och nötblandningen och servera direkt. Jag har helt snöat in på kombon päron och vanilj, tycker det är så gott. Päron är för övrigt en så underskattad frukt tycker jag, får alltid stå i skymundan för äpple men är egentligen mycket godare tycker jag. Någon som håller med? Sött, salt, lent och krispigt. Allt som behövs för en komplett dessert! Alla förpackningar YogOat som jag fick till det här samarbetet är redan slut, vi har nästan helt ersatt vår vanliga yoghurt med växtbaserat. Tror favoriten är den här med vanilj, åh herre vad den är god. Krämig och perfekt söt och rund i smaken. Har ni smakat den än? Annonssamarbete med Planti.