Vi måste prata om det här med vardagsmat. Jag tror många gör det alldeles för svårt när det kommer till mat och tror att man måste vara en fena i köket för att lyckas, speciellt när det kommer till vegetarisk mat. Det är faktiskt inte så svårt att röra ihop något som både är gott och nyttigt och man måste varken följa recept eller göra fulländade maträtter. Hela anledningen till att jag lagar mest vegetarisk är för att jag tycker det är allra enklast. Jag är lat och otålig, vill att det ska gå snabbt och vara något som inte kräver full koncentration. Jag var aldrig speciellt bra på att laga varken kött eller kyckling vilket gjorde att jag började intressera mig mer och mer för olika typer av grönsaker istället. Många gånger kan min lunch se ut såhär. Broccoli stekt i kokosolja, pressad vitlök, citron, salt och peppar. Champinjoner upphettade i torr stekpanna, smaksatt med sesamolja, tamari och sesamfrön. Stekt ägg med flingsalt, citronpeppar och chiliflakes. Enkla billiga råvaror smaksatta med olika kryddor för att piffa till det lite. Och stekt ägg, det passar ju till allt. Den här rätten tog max 10 minuter från kylskåp till middagsbord - det måste ju klassas som snabbmat? Stek några ägg extra eller lägg till knäckebröd för extra mättnad. Läs också: Därför är ägg världens bästa livsmedel Min poäng är att stekta grönsaker och ägg också kan få kallas för en lunch eller middag, det behöver inte vara krångligare än så! Tips! Jag steker alltid broccoli, dels för att det blir krispigt och gott men även för att bevara alla näringsämnen. När man kokar broccolin försvinner den mesta näringen ut i vattnet, såvida man inte gör soppa eller buljong av vattnet är det ju rätt meningslöst. Värt att tänka på.