Som jag har längtat efter att få dela med mig av flera recept med er! Får sällan till laga + skriva upp + fota lika ofta längre och det blir inte av på samma sätt. Därför gillar jag ju mina samarbeten som går ut på just laga recept, det gör att jag tar mig i kragen och anstränger mig lite extra. Och var gång jag gör det inser jag också hur kul jag tycker detta är, både att laga maten och att få dela den med er. Och att äta den såklart, hehe, vem försöker vi lura? Och i det här samarbetet har jag gått loss på en riktigt rolig produktnyhet, en liten revolution för det vegetariska köket. Ska berätta mer om den snart! Jag och Alexandra brukar ofta prata om vardagsmaten, den som de flesta av oss lagar hemma men som sällan får ta plats i finrummet på sociala medier. Korv stroganoff måste ju vara en av rätterna som toppar den här listan, en rätt som vi ofta lagar här hemma. Marcus brukar laga den på vanlig falukorv medan jag byter ut korven till halloumi. Men sen halloumi-larmet kom i somras har vi liksom inte velat frossa i det längre men nu har jag hittat en ersättare... Fazer Yosa havrebit, en helt ny växtbaserad matlagningsprodukt. Det här är en riktigt rolig produkt man kan använda på flera olika sätt, t.ex. hyvla som ost på smörgåsen, smulas över salladen, ugnsbakas, stekas och grillas. Min första tanke var att ersätta den med tofu i någon asiatisk rätt men sen kände jag att den stora utmaningen snarare är att hitta bra vego mat för hela familjen och gav mig på en stroganoff. Och det blev faktiskt hur bra som helst, så bra att vi lagade denna rätt två gånger förra veckan. Fazer Yosa havrebit är perfekt att steka, upplever den precis som tofu eller en mjuk ost. Just stroganoff känns som ett sådant recept alla har sitt egna recept på så nu får ni ta del av mitt. Vego stroganoff Ingredienser 4 portioner: 2 paket Fazer Yosa havrebit, naturell 1 liten gul lök 1 kycklingbuljongtärning eller valfri buljong 2 grillad paprika (köper färdiggrillad på burk, tycker den är så god till detta) 3 dl matlagningsgrädde (havregrädde funkar fint) 1/2 dl vatten 2 msk rapsolja 2 msk tomatpuré några droppar pressad citron salt, svartpeppar Till servering: jasminris gurka, persilja, sesamfrön. 1. Skala, dela och hacka lök. Tärna två paket Fazer Yosa havrebit. 2. Fräs löken i oljan, tillsätt den tärnade havrebiten. Tillsätt tomatpuré och kryddor, låt fräsa ytterligare någon minut. 3. Blanda ner vatten, buljongtärning, tomatpuré och grädde. 4. Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter, smaka ev av med salt och peppar. 5. Servera med jasminris, tunt skivad gurka, persilja och lite sesamfrön. Fazer Yosa havrebit tillverkas av nordisk havre och har en proteinhalt på 15 procent. Fungerar som ett liknande alternativ till både tofu och ost. Det innebär att den kan serveras både varm och kall och läggas på allt från smörgåsen till grillen. Fazer Yosa havrebit hittas bland kylvarorna i livsmedelsbutikerna och kommer i två smaker - naturell eller med örterna oregano och basilika.