Ost är ett måste på alla högtider! Även om brie faktiskt inte vanligtvis är min favvo på ostbrickan så är den svårslagen när man tillagar den såhär i ugnen. Hittade även en bit getbrie i delikatessen och det var så gott att laga dem tillsammans. Kanske något till nyår, funkar lika bra till fördrinken, som förrätt eller som dessert!Varm brietårta med nötter, honung och färska fikon8-10 portioner1 st brieost, hel tårta1 st getbrie, gärna en mindre bitsmörhonungpistagevalnötterkex 1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg den stora osten underst och den mindre ovanpå. Det går förstås bra att göra bara med en ost men jag tycker det ser så festligt ut med olika nivåer2. Värm osten i ugnen i ca 15-20 minuter.3. Hetta upp smöret i en kastrull och fräs nötterna under omrörning, tillsätt lite honung och blanda.4. Skär fikonet i tunna klyftor, dekorera den varma brietårtan med nötterna, fikon och ringla över honung. Servera direkt med frasiga kex. foto Emma Tüll