En återkommande favorit hos mig är denna äggsallad som jag gör enbart genom att mosa kokt ägg med smör och örtsalt. Så barnsligt gott att äta på en bit rågbröd, fröknäcke eller precis såhär - bara med lite gröna blad till. I somras hade vi ofta denna i picknick-lådan med till stranden och den är väldigt mättande tack vare protein i ägget och fett från smöret (och äggulan såklart!). Supergott till en bit kallrökt lax och avokado.... mmmm! Äggsallad 1 portion 2 kokta ägg 1 klick smör örtsalt till servering: chiliflakes gräslök olivolja 1. Låt äggen svalna och mosa med en gaffel. 2. Klicka i lite smör och örtsalt och smaka av. 3. Servera med ruccola, klippt gräslök och chiliflakes på toppen. Äggen får gärna vara på gränsen till löskokta, jag brukar lägga i äggen när vattnet börjat koka och sen sätta timern på 7 minuter. Då blir de perfekta! Jag kan äta detta morgon, middag, kväll - tröttnar aldrig. Om ni behöver lite extra pepp till varför ägg är världsbäst så kan ni läsa det här. Följ mig på Bloglovin' och Instagram