Eftersom det är september och officiellt höst tyckte jag det var dags för en soppa som veckans vego-recept. Den här godingen har jag delat med mig av tidigare men den är så enkel, så god och så aktuell att det får bli dagens tips. Broccoli- och blomkålssoppa 4 portioner 4 dl vatten 2 dl valfri mjölk 2 1/2 dl valfri grädde* 2 broccoli buketter 1 blomkålshuvud 1/2 gul lök 2 skalade vitlöksklyftor 1/2 pressad eko citron 2 msk kallpressad rapsolja 2 msk lantbuljong eller grönsaksbuljong 2 krm torkad dragon 2 krm salt 1 krm citronpeppar 1. Skölj blomkål och broccoli, bryt buketterna i små bitar. 2. Skala och hacka lök och vitkök, fräs i rapsolja i en kastrull någon minut tills löken mjuknar. 3. Tillsätt vatten, mjölk, broccoli, blomkål och lantbuljong i kastrullen. 4. Låt puttra på mellanhög värme i 5-6 minuter, rör om då och då. 5. Tillsätt grädden* och koka upp. 6. Ta soppan av spisen och mixa slät med stavmixer eller matberedare. 7. Smaksätt med salt, citronpeppar och dragon. Till servering: en klick smetana, smulad fetaost, stekta grönsaker, sesamolja och sesamfrön. * Använd havre- eller sojagrädde för att göra soppan vegansk. Sesamoljan ger er rostad och rik smak på soppan som verkligen blir pricken över i. Följ mig på Bloglovin' och Instagram